Gandacul german de bucatarie este cel mai des intalnit gandac de bucatarie. Acesta este mai mic si de un maroniu mai deschis la culoare fata de gandacul negru de bucatarie.

Gandacul german de bucatarie se poate urca pe suprafete netede si poate cara bacterii si patogeni peste tot, fiind responsabili de raspindirea bolilor, precum dezinterie si gastroenterita.

Acesta mananca aproape orice, inclusiv fecale, de aceea contaminarea alimentelor are loc atunci cand gandacul intra in contact cu mancarea sau zonele de preparare a mancarii.

Gandacul german de bucatarie se reproduce cel mai rapid dintre speciile similare, fiind necesare 50-60 de zile de la ou la maturitate. Femela isi depune sacul de oua care contin intre 18 si 50 de oua, iar in urmatoarele 24-48 de ore nimfele ies din ou.

Acesta sta ascuns pe timpul zilei in crapaturi sau alte ascunzisuri si iese noaptea cand oamenii dorm.

Prevenire si control

Prevenirea infestatiei se poate face prin mentinerea curateniei permanente, acoperirea tuturor gaurilor si crapaturilor din casa. De indata ce infestatia a avut loc se foloseste tratament insecticid cu efect rezidual si capcana cu gel.