Furnica neagra, sau furnica de gradina, este cel mai des intalnita primavara si vara. Aceasta isi face musuroiul in jurul cladirilor si in gradini.

Furnicile care se reproduc sunt cele cu aripi. Acestea ies in roiuri, incepand cu primavara, care tin pana la 3 ore. Dupa reproducere masculii mor iar femelele isi lepada aripile, sapa in pamant si incep noi colonii.

Furnicile negre se hranesc cu o gama variata de alimente, fiind atrase in mod special de alimentele dulci precum zahar sau miere. Acestea invadeaza des casa, bucataria, debaraua in cautarea hranei.

Prevenire si control

Igiena si curatenia sunt esentiale in prevenirea invaziei de furnici, impreuna cu depozitarea alimentelor si a resturilor alimentare.

Desi furnicile nu sunt insecte murdare, acestea merg prin zone murdare, putand transporta bacterii si patogeni in casa. Este necesar ca toate crapaturile si gaurile sa fie astupate, iar tratamentele de preventie sunt extrem de eficiente, deoarece cuibul este greu eliminat si de cele mai multe ori inaccesibil.